Siirry suoraan sisältöön

Mikä Blanko?

Blanko ry on Oulun yliopiston tietojenkäsittelytieteen opiskelijoiden kilta, joka on perustettu vuonna 1973. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia tietojenkäsittelytieteen opiskelijoiden etujärjestönä ja yhdyssiteenä sekä Oulun yliopistossa että valtakunnallisesti, ja siten tukea alan opiskelijoiden yhteisiä pyrkimyksiä.

Blanko on aktiivinen opiskelijayhteisö, joka järjestää jäsenilleen ja muille opiskelijoille monenlaisia tapahtumia ja toimintaa. Blankon toimintaa rahoitetaan pääasiassa yrityksille tarjotuilla yhteistyökumppanuuspaketeilla. Yhteistyökumppanitoiminnan kautta opiskelijat pääsevät tutustumaan työelämään ja alan yrityksiin heti opintojen alkuvaiheessa.

Jäseniä Blankoon kuuluu noin 400, ja se onkin yksi Oulun yliopiston suurimmista killoista. Pääasiassa jäsenet ovat tietojenkäsittelytieteiden nykyisiä ja entisiä opiskelijoita, mutta killan hallitus voi hyväksyä jäseniksi myös muita. Blankon kiltahuone sijaitsee Linnanmaan kampuksen Geokadulla Humus-kuppilan vieressä.

Blanko ry on Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry:n, Oulun Luonnontieteilijät ry:n sekä Tietotekniikan opiskelijoiden liitto ry:n jäsenyhdistys. Lisäksi teemme aktiivisesti yhteistyötä Tekniikan Akateemisten Liitto TEK:n sekä Oulun yliopiston ylioppilaskunta OYY:n kanssa. Valvomme myös opiskelijoidemme oikeuksia tietojenkäsittelytieteen tutkinto-ohjelmatoimikunnassa, jossa Blankon opintovastaava on jäsenenä.